·NAPRAPATI·

Behandlingen går ut på att kombinera olika ledmobilicerande tekniker, så som manipulation och mobilisering, med muskeltöjning och massage.

 

Inom naprapatin ingår även analys och åtgärdande av bakomliggande orsaker till problemen.

·················· ·STÖTVÅGS-BEHANDLING·

Vad är det?

 

Stötvågsbehandling är en vetensapligt utvärderad behandlingsmetod på skador och besvär i senor och muskler.

 

Behandlingen går ut på att man med en applikator, via ett pneumatiskt tryck, genererar stötvågor som transporteras in i smärtområdet. En tryckvåg är en rent mekansik våg, inte en elektisk.

 

Forskning visar på resultat där 95% är bra eller mycket bättre på endast 3 behandlingar.

Hur fungerar det?

 

Behandligen leder till en inflammationsliknande reaktion i den behandlade vävnaden. Kroppen reagerar med ökad blodcirkulation och ämnesomsättning i nedslagsområdet, vilket stimulerar och accelererar kroppens egna läkningsprocesser. Tryckvågorna bryter ned skadad vävnad och förkalkningar.

 

Hur lång tid tar varje behandling?

 

En behandling tar 5 till 10 minuter. 2000 - 3000 tryckvågor per behandling.

··················
·CHIROTEJP·

En tejpteknik som påverkar kroppens neurologiska och cirkulatoriska system. Med hjälp av en elastisk tejp arbetar kroppen 24 timmar per dygn. Den hjälper kroppen att anspänna eller relaxera musklerna. Tejpen hjälper det lymfatiska systemet, så att återhämtningen går snabbare.

··················
·LASER·

Laser är extremt ren och koncentrerad ljusstrålning som används för att påverka biologiska processer i kroppen. Det finns ett hundratal olika lasertyper. Den som vi använder inom Ortopedisk Medicin kallas för "Medicinsk Laser" = infraröd osynlig Laser.

 

Effekten av Laser är påverkan på det lokala immunförsvaret, ökad blodcirkulation, antiinflammatorisk inverkan, ökad energiproduktion i cellernas mitokondrier, förbättrat lymfatisk flöde, dämpning av aktiviteten i smärtreceptorer samtidigt som smärtlindrande ämnen( bl a endorfin) frisätts i blodet.

 

Med Laser behandlas effektivt olika smärt- och inflammationstillstånd till följd av akut eller långvarig skada.

··················
·REHAB·

Efter avslutad behandlingsomgång bör bålens styrka och balans stärkas. Det görs med hjälp av övningar med den egna kroppen och hjälpmedel så som balansboll, gummiband, balansmattor och hantlar. Vi hjälper dig med tips och råd.

 

Vi samarbetar med Pilatesstudion där även personal från oss finns representerad.

 

NAPRAPATERNA ÖRNSKÖLDSVIK , VILLAGATAN 10, 891 37 ÖRNSKÖLDSVIK

0660-826 09 //  0660-826 90 // 0660- 558 78